• Kare, vanuit jezelf.
  • Leef je leven en geniet ervan
  • Alles waar je aandacht aan schenkt groeit

Waarom kiezen voor Kare?
Er is een groot aanbod van trainingen en coaching in Nederland. Wat maakt Kare nu zo uniek? Dat hebben wij voor jou op een rijtje gezet.

 

Wij bieden jou:

1.Persoonlijke groei en bewustwording. Bij ons ligt de aandacht op het verkrijgen van inzichten en bewustwording. We bieden je een plek waar je jezelf leert kennen, met al je mogelijkheden en kwaliteiten. Je leert dat je door je bewust te worden van jouw communicatie nog meer uit jezelf en anderen kunt halen. Dit kun je meenemen in allerlei situaties zoals je familie, je relatie, je gezin, je werk, je sociale netwerk…

2.Persoonlijke aandacht: Er is veel ruimte voor je persoonlijke proces. In de trainingen werken we met kleine groepen, waarin veel interactie en eigen inbreng mogelijk is. Uit ervaring weten wij hoe fijn het is als er aandacht is voor je persoonlijke proces. In de training houden wij hier zoveel mogelijk rekening mee. En door meer bewustwording van jezelf en hoe je de dingen doet, kan het zo zijn dat hier nog meer aandacht voor nodig is. Vandaar dat wij één coachgesprek aanbieden binnen de training. Naast het afnemen van een coachgesprek binnen een training kun je natuurlijk altijd bij ons terecht voor individuele coaching. Hierin sta jij centraal, met jouw vraag en doel van de coaching. In de sessies gaat de tijd en aandacht volledig naar jou en jouw proces. 

3.Werken aan je persoonlijke doelen. Kare zet persoonlijke doelen voorop. Zowel binnen de coaching als binnen de trainingen wordt hier aan het begin al aandacht aan besteed. Wij reiken je handvatten en mogelijkheden aan die je verder helpen in je ontwikkeling en in je persoonlijke doel. Benieuwd welke stappen er allemaal gezet worden….


4
.Meer dan alleen praktische handvatten. Naast de vaardigheden die je binnen de trainingen en coaching kunt aanleren, gaat het met name om de bewustwording van hoe je de dingen doet zoals je ze doet, en hoe dit ook anders kan. Je leert dus niet alleen stap voor stap nieuwe manieren aan; je leert juist om te kijken of aan te voelen hoe je je de nieuwe vaardigheid eigen kunt maken, zodat het voor jou effectief zal werken.


5.Focus ligt op datgene wat je wilt bereiken. Kare helpt je om de focus te leggen op datgene wat werkt. Werkt iets? Doe er meer van! Je leert om uit bepaalde (beperkende) situaties leerervaringen te halen. En daarnaast te kijken hoe het ook anders kan. Je leert kijken naar mogelijkheden en het inzetten van jouw kwaliteiten.

Mislukking bestaat niet, alleen feedback

6.Wij maken gebruik van de NLP methodiek en Oplossingsgericht Werken.
Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) is een heldere en effectieve communicatie- en verandermethodiek. Het geeft je inzicht in hoe je waarneemt, hoe je deze informatie verwerkt en hoe je dit tot uitdrukking brengt in gedrag, emoties en taal. Bewustwording van deze processen geeft je de mogelijkheid om jezelf meer te sturen op een positieve manier en verandering aan te brengen daar waar gewenst.

Hoe kan je goed met een ander communiceren als je je niet bewust bent hoe je zelf communiceert?

Met Oplossingsgericht Werken praat je over gewenste situaties. De focus ligt op oplossingen (niet de problemen), de toekomst (niet het verleden) en wat er goed gaat (in plaats van wat er verkeerd gaat) en dit leidt tot een positieve kijk op het leven.

7.Ervaren en gedreven trainers en coaches. Wij hebben jarenlange ervaring in het werken met kinderen, zowel in de kinderopvang als in de jeugdzorg. Daarnaast hebben wij trainingen en opleidingen gevolgd op het gebied van pedagogiek, communicatie en persoonlijke ontwikkeling. Na aanleiding van al deze kennis en ervaringen hebben wij onze trainingen ontwikkeld. De trainingen geven wij met veel passie en enthousiasme! Wij zijn beiden gecertificeerd NLP-coach. Wij zijn leergierig en staan altijd open voor nieuwe ontwikkelingen, meer diepgang en professionalisering. We volgen daarom ook diverse Masterclasses per jaar, hebben een intervisie groep en eens in de zoveel tijd Supervisie om 'fris' te blijven. Dit alles om jullie het beste te kunnen bieden!

8.Inspirerend en direct toepasbaar. We 
wisselen theorie af met (ervarings-)oefeningen, metaforen en geven feedback waar je je eigen proces mee kunt verrijken. We geven je hiermee inzicht in jezelf en bieden je daarmee mogelijkheden aan om veranderingen aan te brengen daar waar gewenst. In de trainingen zullen we de onderwerpen aan de hand van voorbeelden uit het dagelijks leven verduidelijken zodat het direct toepasbaar wordt. De interactie met en inbreng van de cursisten is hierbij essentieel. Zo brengen wij onze en jullie kennis en ervaring samen. Onze trainingen en coaching hebben als doel: het geven van eenvoudige handvatten waar je direct en effectief mee aan de slag kunt.

9.In vertrouwen. Binnen de training is er veel aandacht en ruimte voor interactie, het delen van verhalen, het stellen van vragen en voor het persoonlijke proces. Zowel bij de trainingen als in de individuele coaching creëren wij een open sfeer waarin alles op een respectvolle wijze en in vertrouwen bespreekbaar kan worden gemaakt. 
 
10.Jij kunt er datgene uithalen wat voor jou werkt. Je hoeft hetgeen wij binnen de training aanreiken niet zomaar aan te nemen. Wij werken tijdens de trainingen en coaching zoals gezegd o.a. met de NLP-methodiek en de kracht daarvan zit namelijk in de ervaring zelf. Wees je bewust, pas de nieuwe inzichten toe en je kunt de werking direct ervaren.
Werkt het? Doe er meer van!

Je kunt het geleerde zien als een gereedschapskist, om datgene ermee te creëren wat jij zelf wilt. Hoe meer gereedschappen je weet te hanteren, hoe meer eindproducten je kunt maken.

 

 

Referenties

Wat wil ik? Waar sta ik voor? Hoe krijg ik balans in werk- en privésfeer? Dit waren een aantal vragen waar ik al een tijdje mee rond liep. Via via kwam ik op de website van Kare Training & Coaching, terecht, en daar zag ik dat zij mensen helpen die precies met deze vragen rondliepen.Na een intakegesprek wist ik het, dit is wat ik nodig heb! Samen met mijn coach Renske heb ik doormiddel van gesprekken, oefeningen en opdrachten langzamerhand antwoord gekregen op deze vragen. Ik ben me meer bewust geworden van wie ik ben en wat ik wil in het leven. Dit zorgde bij mij voor onder andere rust, acceptatie, kracht en zelfvertrouwen.De opdrachten en oefeningen worden aangepast op jouw behoeften en is daarom erg op jou als individu gericht. Het heeft mij erg geholpen en ik ben blij dat ik deze stap heb gezet!
Vrouw, 25 jaar, over coachsessies

Eigenlijk is” Kare-training en coaching” spontaan op mijn pad gekomen en kreeg ik de kans om samen met Karin dingen te bespreken waar ik al een tijdje tegenaan liep. Door de gesprekken die we hadden en oefeningen die we deden kwam ik steeds dichter bij mijn “doel” die ik voor ogen had. Ik heb de sessies als heel prettig en ontspannen ervaren. Met name door  de rust en de sfeer die de ruimte uitstraalt en de individuele aandacht die ik kreeg, voelde ik mij heel erg op mijn gemak. Heel fijn om op deze manier handvaten te krijgen die je zo goed kunnen helpen om te zijn wie je wilt zijn en te staan waar je wilt staan in je leven.
C.  45 jaar, over coachsessies

Ik vond het een mooie en inspirerende dag. De coaches waren heel relaxed, vrolijk en toegankelijk. Ik heb geleerd dat ik meer tevreden met mezelf kan zijn. 
S, over "IK! In-Zicht"

Renske heeft mij gedurende een aantal maanden begeleid. Middels onder meer concrete oefeningen en prikkelende vragen hield ze mij een spiegel voor en hielp ze me om inzichtelijk te krijgen wat de diepere betekenis van mijn al langer bestaande spanningsklachten was.
Voor mij was de coaching als een filter waarbij steeds meer de diepte in werd gegaan, maar die ook van de zijkant aangevuld werd. Zo werd in de verschillende sessies steeds verder gegaan in het concretiseren van mijn vragen. Maar ook paste Renske de coaching feilloos aan aan mijn behoefte en voegde ze bijvoorbeeld oefeningen, vragen of handvatten toe die ik op dat moment nodig had om verder te komen. Want hoe kun je immers je doelen bereiken als je bijvoorbeeld nog beperkende overtuigingen hebt of het nog schort aan je zelfvertrouwen?
De gesprekken heb ik als heel waardevol ervaren. Behalve dat de coachingsgesprekken mij meer inzicht in mijn persoonlijkheid, mijn eigen kunnen, mijn drijfveren en ambities voor de toekomst hebben gegeven, hebben deze mij geactiveerd om actie te ondernemen. Renske heeft mij niet alleen mijn droom (en daarmee de oorzaak van mijn klachten) duidelijk doen inzien, ook heeft zij mij gevoed met vertrouwen en in actie gezet om stappen te ondernemen deze droom te verwezenlijken! 
Vrouw, 30 jaar, over coachsessies

Ik heb met Karin gesprekken en oefeningen gehad waar ik veel duidelijkheid uit heb gekregen.Ik begrijp verbindingen beter en kan mezelf en anderen meer accepteren. Ik blijf verantwoordelijk voor mijn eigen gevoelens, gedragingen en gedachten. Er is nooit 1 waarheid, waar je gelijk in kan hebben. Ik heb mijn gevoelens beter kunnen toepassen en mijn bedenkingen kunnen vormen. Mijn vertrouwen heb ik neer kunnen leggen in een ontspannen sfeer en dat voelde heel goed. Karin heeft echt de tijd voor me genomen en ik heb helderheid gekregen. Ze heeft me geholpen welk doel ik voor ogen had. Er is tijd en ruimte geboden om mijn gedachten te verwoorden en te luisteren. 
R. 42 jaar over coachsessies

Bij Karin voel ik me vertrouwd. Samen konden we naar hand van een intake samen stellen waar ik behoefte aan had. Karin had daar snel zicht op, en kon me sturen naar hand van vragen die ze stelde en opdrachten die we samen deden. Dat gaf me inzichten, stof tot nadenken en ook bevrijding van dingen waar ik nog mee zat. Geregeld denk ik terug aan de fijne gesprekken met Karin, gebruik ik de opdrachten die we samen hebben gedaan nu voor mezelf en besef ik me waar ik vandaan kom. Zo fijn om weer een stukje 'verder' te komen in m'n leven. 
I, over coachsessies

Wat was het een bijzondere, inspirerende, speciale dag voor mezelf! Echt een cadeautje! Gegeven door 2 super lieve en vakbekwame dames. De groep was ook warm, waardoor je heel snel een hecht gevoel had en de dag met een lach en een traan verliep, kijkend naar jezelf.

L, over "IK! In-Zicht"

Onze studiedag stond in het teken van ‘samenwerking’. Renske heeft hier op enthousiaste wijze een paar inspirerende workshops over gegeven. Ze heeft e.e.a. inzichtelijk gemaakt over hoe communicatie werkt en hoe je hier invloed op hebt. We hebben oefeningen gedaan om te ervaren hoe het is om een situatie vanuit verschillende oogpunten te benaderen. Voor sommigen was het even wennen om hier op een andere manier naar te kijken. Renske is hierop ingehaakt en heeft ervoor gezorgd dat het ook voor hen duidelijk en helder werd. Een mooie oefening om mee te nemen in de praktijk. Er is veel ruimte geweest voor interactie, vragen en voorbeelden. Dit alles om jezelf én elkaar beter te kunnen begrijpen, te leren hoe je elkaar op een andere manier kunt benaderen en om de samenwerking tussen elkaar te versterken. En dat is waar het ons om ging! 

Regiomanager Stichting Kinderopvang Den Helder, over workshops op een studiedag

We hebben enorm genoten. Veel geleerd. Oude dingen even opnieuw opgefrist en nieuwe technieken aangeleerd. Maar ook onwijs gelachen. Twee hele enthousiaste vrouwen die staan voor wat ze overbrengen. Zeker een aanrader voor iedereen die met kinderen werkt! 

Ondernemer in de kinderopvang over de training 'Zo kan het ook! Effectief communiceren vanuit jezelf'

 

Afgelopen zomer heb ik de Ik-in-zicht-dag gedaan en ben erg blij dat ik het gedaan heb! Sowieso even een dag de trein stil zetten voor jezelf is al een kado. Met een leuke groep vrouwen ervaringen mogen uitwisselen is geweldig! En daarnaast een paar bruikbare inzichten op papier meekrijgen was echt een geschenk! Dit alles begeleid door 2 vrouwen die weten waar het over gaat en wat nodig is tot jezelf te komen! Een echte aanrader dus! Chapeau meiden!
Marlies, over "IK! In-Zicht" 

Alles waar je aandacht aan schenkt groeit

Karin Stoffers

06 13420665

Over Karin

Renske Groot

06 11408490

Over Renske