• Kare, vanuit jezelf.
  • Leef je leven en geniet ervan
  • Alles waar je aandacht aan schenkt groeit

Professionals

 

                Zo kan het ook!
Effectief communiceren vanuit jezelf

 

 

De training
Hoe mooi zou het zijn als je door inzicht en bewustwording op een eenvoudige manier al veranderingen aan kunt brengen in je leven? En dat je meer rust en ontspanning kunt vinden in de dingen die je doet? Dat je begrijpt dat je doet zoals je doet? Voelt wat je voelt? Hoort wat je hoort? Ziet wat je ziet? Dat je door je bewust te worden van jouw communicatie nog meer uit jezelf en anderen kunt halen? En dat je dit mee kunt nemen in allerlei situaties zoals je familie, je relatie, je gezin, je sociale netwerk en ook in je werk?
In de training ‘Zo kan het ook!’ Effectief communiceren vanuit jezelf’  gaan we terug naar de basis, terug naar jezelf… De training is voor professionals die met kinderen werken. We bieden je een plek waar je jezelf leert kennen, met al je mogelijkheden en kwaliteiten. 


Onze uitgangspunten
In de training maken wij gebruik van de NLP methodiek en Oplossingsgericht Werken.


Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP)
 is een heldere en effectieve communicatiemethodiek. NLP geeft inzicht in de onbewuste sturing van je doen en laten. Het geeft je inzicht in hoe je waarneemt, hoe je deze informatie verwerkt en hoe je dit tot uitdrukking brengt in gedrag, emoties en taal. Bewustwording van deze processen geeft je de mogelijkheid om jezelf meer te sturen op een positieve manier. Het leert je hoe mooi en verhelderend het is om situaties soms anders te kunnen bekijken en te kunnen zien wat een kind eigenlijk aan je vraagt of laat zien. Op welke manier je óók kunt communiceren. Wat bepaalde situaties met jezelf doen en hoe je daar eventueel verandering in aan kunt brengen. Met NLP kun je echt veranderingen aanbrengen, niet functionele emoties en overtuigingen loslaten, inzicht krijgen in dat jij degene bent die de verantwoordelijkheid voor je eigen leven in handen hebt, het inzicht dat communicatie altijd bij jezelf begint.
Hoe kan je goed met een ander communiceren als je je niet bewust bent hoe je zelf communiceert?


Met Oplossingsgericht Werken praat je over gewenste situaties. Het leert je om te kijken naar mogelijkheden en oplossingen. Dit heeft als doel om te ontdekken ‘wat er werkt’ in een bepaalde situatie; simpel en bruikbaar. De focus ligt op oplossingen (niet op problemen), de toekomst (niet het verleden) en wat er goed gaat (in plaats van wat er verkeerd gaat) en dit leidt tot een positieve en bruikbare manier van werken zowel met organisaties als met individuen.
In de training zullen we hier op interactieve wijze naar kijken.


Je leert
Bewustwording en inzicht in jezelf en de ander
Begrijpen en ervaren hoe jouw communicatie werkt
Succesvoller worden in wat je doet
Leren hoe je het gewenste resultaat kunt bereiken
Leren waarnemen en observeren om je communicatie zo effectief mogelijk te gebruiken
Het gebruiken van positief taalgebruik, de mogelijkheden van taal
Situaties vanuit verschillende invalshoeken te bekijken om de situaties zo effectief mogelijk te benaderen
Herkaderen van situaties zodat je iets op een andere manier kunt ervaren, beleven, voelen


We wisselen theorie af met (ervarings-)oefeningen, metaforen en geven elkaar feedback waar je je eigen proces mee kunt verrijken. We geven je hiermee inzicht in jezelf en bieden je daarmee mogelijkheden aan om veranderingen aan te brengen daar waar gewenst. 

We zullen de onderwerpen aan de hand van voorbeelden uit het werkveld en opvoedingssituaties verduidelijken zodat het direct toepasbaar wordt. De interactie met en inbreng van de cursisten is hierbij essentieel. Zo brengen wij onze en jullie kennis en ervaring samen met als doel: het geven van eenvoudige handvatten waar je direct en effectief mee aan de slag kunt.
Hoe fijn is dat?!


Informatie over de training
De training ‘Zo kan het ook!  Effectief communiceren vanuit jezelf’ is een basistraining voor professionals die met kinderen werken. Het bestaat uit vier dagdelen.

De kosten
Particulier: de kosten hiervoor zijn € 275,- per persoon voor de hele training. eze training is inclusief btw en een manual van de training met theorie, oefeningen en schrijfruimte voor het eigen proces.

Deze training is tevens beschikbaar als team-training. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Wil je je inschrijven voor deze training, of wil je meer informatie, neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze website of stuur een mail naar info@kare-trainingencoaching.nl

 

 

  Studiedag

Wij werken graag op maat. Samen met jou kunnen we de mogelijkheden bespreken voor het invullen van een studieochtend, workshop of themabijeenkomst. Denk je aan een dag omtrent thema's als communicatie, samenwerking, feedback & complimenten, teamversterking, pedagogiek, opvoeding, e.d. dan ben je bij ons aan het goede adres.

 


  Ouderavonden

Onze achtergrond ligt met name in de jeugdhulpverlening en de kinderopvangbranche. Pedagogiek en opvoeding zijn belangrijke thema's waar wij mee werken. Zoek je als kinderdagverblijf, gastouderbureau, peuterspeelzaal, basisschool, of andere instelling die werkt met kinderen, naar een interessante en leerzame ouderavond, dan kunnen wij dit voor jou verzorgen. Wij werken graag op maat. Samen met jou kunnen we de mogelijkheden bespreken voor de invulling hiervan. Neem hiervoor contact met ons op.

 

 

 

Alles waar je aandacht aan schenkt groeit

Karin Stoffers

06 13420665

Over Karin

Renske Groot

06 11408490

Over Renske